Kargo Paketlerken Dikkat

Bugüne (15.03.2019) yetişmesi gereken acil bir iş için 2 gün önce sipariş vermiştim.

Normalde İzmir’den Adana’ya kargolar 2 günde geliyor. Ama dedim ya acil bir iş içindi siparişim. Dolayısı ile acele işin canı dişinde olurmuş. Yani nedense hep acil ve önemli işlerde aksilik yaşanır. Bu aksiliğe erkenden müdahale edebilmek adına sabah ilk iş saat 08:00’da MNG kargoya gittim.

Taşıma aracı yeni gelmişti ve ben oradayken indirilmeye başlandı. Bende hemen bilgisayardan sorgulattım ve bana ait kargonun araçta olduğunu teyit ettikten sonra beklemeye başladım.

Kargo çalışanlarının kargoları arabadan nasıl indirdiklerini izlemek gerçekten içimi acıttı.

İnsanların bin bir sıkıntı ile kazanıp aldığı belki hediye belki ticari bir ürün olarak yolladıkları bu paketleri rastgele fırlatarak atıyorlardı.

Hele kutular!!! Eğilmesi gerektiği halde eğilmemek için yüksekten öyle bırakıyorlardı el arabasının üzerine.

İçlerinde özenli olanı hassas davrananı mutlaka vardır ama genel gördüğüm kargo çalışanlarının hepsi bu şekilde davranıyor.

O yüzden kargo yollayacağınız zaman iyice paketleme yapmanızı tavsiye ederim.

Not: Benim paketim sağlıklı geldi ama dediğim gibi acil işlerde mutlaka sorun olur. Yanlış kodlu ürünü yollamışlar. Tabi bunda kargocuların suçu yok.

***

Yine bir gün plaket metali kesmek için sipariş verdiğim giyotini beklerken iş yerimin karşısında merdivenlerden aşağı bir kutuyu tek başına ata ata getiren kargocuyu gördüğümde içimden “Yazık ya adam kargoyu mahfetti. Allah sahibine sabır versin” dedim. O da ne adam direk benim yanıma geldi ve kargonuz demez mi? 🙂 Hiçbirşey demeden kutuyu açtım. Çok şükür ki kargoyu yollayanlar tahta kutu yapmışlarda ürünüme bir şey olmamıştı.

***

Yaşadığım örnekleri yazmakla bitiremem. Ama şu komik anıyı da sizlerle paylaşmak istiyorum.

Hassas bir ürün paketlemiştim. Her zaman paketlerimi almaya gelen kargo çalışanına “abi üzerine birde kırılmaz etiketi yapıştır” dedim. Sizce ne dedi? “abi etiketi yapıştırınca özenli fırlatıyoruz ama yinede fırlatıyoruz değişen bir şey olmuyor” dedi.

***

Bir insan eğer işini sevmiyorsa yapmayacak. Ama mecbur çalışmak zorunda ise o zamanda elinden geldiğince hakkını vermeye çalışacak. Yoksa başkaları için çok kıymetli olan bir eşyalara böyle davranarak kul hakkını giriyorlar.

Kul hakkı da Allah katında büyük günahlardan. Affı da çok zor bir günah.

Allah kargolarımızı korusun diyelim.

Bir yanıt yazın